Tannkjøttbehandling hos Tveita Tannhelseklinikk | Tannklinikk på Tveita senter i Oslo
loader

Fyll ut skjema og bestill time

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Tannkjøttbehandling

Tveita Tannhelseklinikk

Behandling av tannkjøttsykdom med festetap kan være en langvarig og omstendelig prosess. Målet med behandlingen er å stanse utviklingen av festetap rundt tennene. Dette kan man oppnå gjennom grundig rens av alle tannoverflater, med særlig fokus på tannhalsområdene under tannkjøttet hvor sykdommen sitter. Plakk, tannsten og puss må fjernes og holdes på avstand med et nøye hygieneregime.

Periodontitt er en kronisk sykdom som man aldri kan friskmeldes helt fra, men den kan kontrolleres. Det kreves jevnlig oppfølging og kontroller hos tannlege/tannpleier, kombinert med god munnhygiene.

I enkelte tilfeller er det nødvendig med kirurgisk behandling for å få sykdommen under kontroll. Slik kirurgisk behandling utføres under lokalbedøvelse. 

Røyking og tannkjøttsykdom
Flere studier viser at røykere har høyere risiko for å utvikle tannkjøttsykdom enn ikke-røykere. Beregninger viser at røykere har høyere risiko for å utvikle periodontitt enn ikke-røykere. En av årsakene til dette er at nikotin i tobakk fører til lavere blodsirkulasjon i tannkjøttet, som svekker immunforsvaret i tannkjøttet.

Behandling tannkjøttproblemer: Tannlege Tveita, Hellerud, Bryn, Oppsal, Trosterud


 
loader