loader

Fyll ut skjema og bestill time

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Rotfylling / Rotfylle tann - Tannlege

Spesialist på Tveita Tannhelseklinikk i Oslo

Tveita Tannhelseklinikk har sin egen rotfyllingsspesialist med lang og bred erfaring. Les mer om vår spesialist her


Årsaker
 
En tann må rotfylles når pulpa - nerven inne i tannen - dør. Det kan være flere forskjellige grunner til at pulpa dør, blant annet karies, traume, dype fyllinger og tanngnissing/slitasje. 

Symptomer 
En døende pulpa kan gi symptomer i form av følsomhet for kulde og varme, murring, verkende smerter, men ofte har man ikke disse symptomene i det hele tatt. 

En pulpa kan være død lenge før det oppstår noen symptomer. Dette avhenger mye av årsaken til at pulpa dør. Det kan for eksempel gå mange år fra en tann blir utsatt for et traume, for eksempel et slag, til det oppstår symptomer. Ved symptomer som hevelse og ømhet på kjeven utenfor tennene, ømhet ved tygging og sterke smerter, bør det handles raskt, for disse symptomene går ofte ikke over av seg selv. Det må da gjøres en rotfylling. 

Behandling 
Rotfylling foregår kort fortalt ved at tannlegen fjerner det døende eller døde pulpavevet. Rotkanaler må renses grundig for å få en steril rotkanal som ikke vil gi problemer igjen. Rotkanalen tettes så igjen med rotfyllingsmaterialer, og tannen bygges opp igjen med en fylling eller en krone. 

Det kan være greit å vite at rotfyllinger foregår helt smertefritt. Vår dyktige rotfyllingsspesialist setter bedøvelse på en skånsom måte for å sikre en smertefri behandling.

Rotfylling - Tannlege Tveita, Bryn, Hellerud, Haugerud og Oppsal 

loader