loader

Fyll ut skjema og bestill time

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Fyllinger - Tannlege

Tveita Tannhelseklinikk

Vi tilbyr ulike typer restaureringer. Enten det er et hull i en tann eller en fylling som må skiftes, må det gjøres en vurdering av hvilken type restaurering som er nødvendig eller ønskelig. Valget står da mellom å lage en fylling, innlegg eller en krone. I mange tilfeller er ikke tannen mer skadet enn at den kan repareres med en fylling. 

Det benyttes i dag kun hvite fyllingsmaterialer, og det er mulig å lage pene fyllinger som ikke synes med disse materialene. Det finnes en rekke typer fyllingsmaterialer på markedet. Vi på Tveita Tannhelseklinikk benytter kun anerkjente og markedsledende materialer. 

I noen tilfeller kan et porselensinnlegg være et bedre alternativ. Dette er nesten det samme som en fylling, men krever mer arbeid, og resultatet blir en sterkere tann. 

Dersom tannen er svært redusert, og sidevegger er veldig svake eller helt borte, bør man velge å lage en krone. En krone lages ved å slipe rundt hele tannen, slik at det kan settes en ny, kunstig tannkrone på utenpå tannen. 

Både innlegg og kroner medfører stort sett at man må ta et avtrykk av tannen etter at den er ferdig preparert. Avtrykket sendes så til en tanntekniker, som lager innlegget eller kronen. Du får da en midlertidig løsning i perioden frem til innlegget eller kronen er ferdig. Ved besøk nummer to blir som regel tannen ferdig.

Tveita Tannhelseklinikk på Tveita Senter i Oslo nær Bryn, Oppsal, Hellerud og Haugerud


 
loader