Krone og bro hos Tveita Tannhelseklinikk | Tannklinikk på Tveita senter i Oslo
loader

Fyll ut skjema og bestill time

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Krone og bro

Tveita Tannhelseklinikk

Vi tilbyr ulike typer restaureringer. Enten det er et hull i en tann eller en fylling som må skiftes, må det gjøres en vurdering av hvilken type restaurering som er nødvendig eller ønskelig. Valget står da mellom å lage en fylling, innlegg eller en krone. 

Krone 
Dersom tannen er svært redusert, og sidevegger er veldig svake eller helt borte, bør man velge å lage en krone for å gjenskape funksjon og utseende. En krone lages ved å slipe rundt hele tannen, slik at det kan settes en ny, kunstig tannkrone på utenpå tannen. 

Bro 
Hvis det mangler en eller flere tenner som ønskes erstattet, kan man i mange tilfeller lage en bro på nabotennene. Man får da erstattet tapte tenner i form av en sammenhengende konstruksjon, hvor egne tenner bærer de kunstige erstatningene. 

Fremstilling 
Fremstilling av krone eller bro medfører at man må ta et avtrykk av tannen/tennene etter at den/de er ferdig preparert. Avtrykket sendes så til en tanntekniker, som lager kronen eller broen. Du får da en midlertidig løsning i perioden frem til kronen/broen er laget ferdig. Ved besøk nummer to blir som regel kronen eller broen satt på plass. 

Ved Tveita Tannhelseklinikk vil tannlege Eva Cathrine Wahlstrøm og tannlege Mads Erik Udjus gi deg individuell veiledning og behandling.
 
loader